-کسب مهارت در حرفه خود و تقویت مداوم آن
-ایجاد ارتباطات اجتماعی قوی و موثر
-تصمیم قاطعانه در انجام امور
-تلاش و کوشش بیشتر و هدفمند نسبت به گذشته
-بایگانی اطلاعات.افراد موفق,اطلاعات مهم را بایگانی می کنند تا در موقع لزوم بتوانند مجددا از آن استفاده کنند.
-تفکر بر روی هدف های واقعی و اصلی
-پرهیزاز تلفن های غیرضروری و تنظیم مدت زمان تلفن های ضروری
-پرهیزاز برنامه های بی محتوای تلویزیون
-تفکر و تجسس بر روی راه حل ها نه مشکلات.درحقیقت فرد باید به گونه ای عمل کند که ازطریق افکار خلاق خود,مشکلات را حل کند نه اینکه در خود مشکل غرق گردد.
-دوست داشتن خود و برای خویشتن ارزش قائل شدن
-داشتن انگیزه قوی و پشتکار
-حفظ هوشیاری در همه حال-تقویت ذهن و جسم
-آمادگی داشتن جهت یادگیری بیشتر.همواره مطالب مهمی برای یادگیری وجود دارد و انسان ها در هیچ زمینه ای کامل نیستند.
-به جای انجام کارهای غیرضروری,باید به کارهای کلیدی و مهم پرداخت
-برطرف کردن نقاط ضعف اصلی و عواملی که باعث محدودیت ما می گردند.
-گفتگو با خود.گفتگوهای مثبت و سازنده باعث افزایش اعتماد به نفس و موفقیت بیشتر فرد می شود.
-کنترل احساسات جهت کنترل زندگی و سلامت جسم-شهرت یافتن ازنظر عملکرد عالی
-پرهیزاز پیش فرض های غلط
-حرکت گام به گام و مرحله به مرحله.عموما پیشرفت در کارها,جهشی نیست بلکه مراحلی دارد که فرد لازم است این مراحل را طی کند.
-افزایش کیفیت کارها.افراد موفق بر کیفیت امور تاکید دارند نه بر کمیت آن.
-تمرکز جهت دستیابی به ایده های جدیدتر
-رعایت نظم و انضباط در کارها
-استقامت در برابر مشکلات
-جلب اعتماد دیگران
-افزایش سرعت عمل در کارها
*استفاده از مطالب فقط درصورت ذکر منبع مجاز می باشد
-تلاش و کوشش مستمر به جای استراحت طولانی مدت که بیانگر پایبندی و تعهد شخص به سخت کوشی است.البته تلاش و کوشش باید درجهت رسیدن به اهداف ازقبل تعیین شده باشد.
-کنترل و تسلط بر ترس ها.جهت موفقیت در کارها باید با ترس ها روبرو شد.
-برقراری روابط اجتماعی موثر که بدون ایجاد ارتباط عاطفی امکان پذیر نیست
-عدم احساس گناه نسبت به وقایع گذشته ازطریق اصلاح نقاط ضعف
-ایجاد ارتباط صمیمانه با همکاران و حتی با افرادی که رقیب ما به حساب می آیند-نگرش مثبت به خود و خوشبین بودن نسبت به آینده.حتی درصورت بروز مشکلات و نگرانی ها نیز باید با همین استراتژی با آن روبرو شد.
-برقراری ارتباط بیشتر با اشخاصی که ما را در فعالیت های مان حمایت می کنند و تلاش جهت تقویت چنین ارتباطاتی,یک عامل موثر و مهم پیشرفت در آینده محسوب می شود.
-افراد موفق از کمک کردن به دیگران جهت دسترسی به اهدافشان دریغ نمی کنند.
-عملگرایی از ویژگی های مهم افراد کارآمد می باشد
-استفاده از نظریات و تجربه های شخصی دیگران
-جدیت در کارها
-وظیفه شناسی که بیانگر عملکرد موثر و کارای شخص می باشد
-آینده نگری در کارها و امور مربوطه
-استراحت و تغذیه مناسب.استراحت نباید منجربه تنبلی فرد گردد و باید از پرخوری که باعث آسیب جسم و قوای بدنی-ذهنی می گردد پرهیز کرد.
-بخشش خود و دیگران به هنگام بروز اشتباهات
-زندگی کردن در زمان حال و لحظه اکنون نه در گذشته-پرهیزاز انتقادات غیر موثر و بی جا نسبت به دیگران و بررسی انتقادات دیگران نسبت به خود
-نه گفتن به خواسته های بی جای دیگران
-دسترسی به اطلاعات بیشتر در حوزه کاری خود و به روز بودن
-پرهیزاز انجام کارهای جزئی-فرعی و بی اهمیت
-انعطاف پذیر بودن و تغییر عقیده به هنگام اشتباهات -شنونده خوب بودن که نشان دهنده اهمیت دادن به دیگران می باشد
-دوست داشتن خود و دیگران
-پایبندی به اصول اخلاقی
-داشتن برنامه هایی جهت برقراری ارتباط بیشتر با اشخاص با نفوذ و کارا
-سماجت در کارها و پی گیری امور
-پیاده روی و ورزش
-مذاکره به هنگام بروز اختلافات و یافتن زمینه هایی مشترک جهت ادامه مذاکرات
*استفاده از مطالب فقط درصورت ذکر منبع مجاز می باشد
موفقیت افراد بدون پایبندی و رعایت قواعد آن تقریبا محال است.طی چند پست سعی خواهم کرد بسیاری از این اصول را به خود و دیگران یادآوری نمایم.
این اصول و قواعد شامل موارد ذیل می باشند:
-داشتن هدف های بزرگ.همچنین اهداف انتخابی باید واضح و مشخص باشند و به صورت سلسله مراتب درنظر گرفته شوند که مقصود همان "اولویت بندی اهداف"می باشد.
-تمرکز بر روی اهداف تعیین شده
-تکرار و یادآوری هدف های ازقبل تعیین شده به خود و گاها بررسی مجدد اهداف
-تصویرسازی و مجسم ساختن خواسته ها در ذهن
-تمرکز و تاکید بر روی هدف و کار اصلی
-شجاع بودن و اعتماد به نفس داشتن(جرات و خودباوری)
-امیدوار بودن حتی در شرایط ناگوار.فردی که امیدش از دست رود درحقیقت همه چیز را واگذار می کند
-صداقت در کارها و با هدف خدمت رسانی واقعی(نه زبانی)به مردم
-کنترل ذهن و معطوف کردن افکار به هدف اصلی.فرد باید افکار خود را نسبت به آنچه می خواهد توجه دهد
-مدیریت زمان و کنترل امور زندگی.اشخاص موفق از مهمانی های بی اهمیت,برنامه های تلویزیونی و تماس های تلفنی بی فایده اجتناب می کنند
-قدر فرصت ها را دانستن.فرصت های خوب نادرند و افراد به محض قرارگرفتن در چنین موقعیت هایی باید دقیق و عاقلانه برخورد کنند
-اطمینان داشتن به خود و حفظ روحیه خونسردی در هر شرایطی
-تحمل شکست درصورت ناکامی های موقت.اشخاص موفق درصورت شکست علت آن را بررسی می کند و اصولا بدون شکست موفقیت حاصل نمی شود.ازطریق آگاهی نسبت به رازهای شکست و بحران است که موفقیت در آینده تضمین می گردد
-برنامه ریزی کردن جهت رسیدن به هدف مورد نظر.دسترسی به اهداف بدون برنامه ریزی امکان پذیر نیست
-یادداشت کردن اهداف.این فاکتور یکی از مهمترین عوامل کامیابی است و باعث تسریع در پیشرفت شخص می گردد.عموما افرادی که خواهان موفقیت واقعی می باشند از دفترچه یادداشت استفاده می کنند
-افراد موفق مسئولیت اعمال و رفتار خود را می پذیرند.مسئولیت پذیری از مشخصه های موفقیت به حساب می آید.
-کنترل احساسات.اگر بر اعمال و رفتار خود کنترل داشته باشیم و هیجانی برخورد نکنیم موفقیت بیشتری را کسب خواهیم کرد.بلوغ احساسات عاملی است که بسیاری از افراد موفق را از اشخاص ناموفق جدا می کند.
*استفاده از مطالب فقط درصورت ذکر منبع مجاز می باشد
محبت و مهربانی به همنوع نشان دهنده بلوغ فکری و اجتماعی است.همه ما به جهت انسان بودن به محبت نیازمندیم و اگر از تعصبات نژادی,ملی,زبانی,دینی,قومی و...دست برداریم,مطمئنا جهانی بهتر و آرامشی بیشتر را حس خواهیم کرد.
از جنبه های مثبت و مهم روحیات درونی افراد, راستگویی و صداقت است.راستگویی و صداقت فرد-جامعه-حکومت, مبین حضور علم اخلاق می باشد.با اهمیت دادن به نگرش ها و رویکردهای اخلاقی است که دیگران هم به حساب می آیند.
تصورات ما از خودمان,زندگی و هستی, نوع تفکر مارا تعیین می کند.تصورات واضح و مثبت,نگرش های مثبت را به همراه دارد و عکس آن نیز کاملا صادق است.
اگر از یک عادت نادرستی رنج می بریم,می توانیم با تغییر تصورمان به شیوه مثبت,عادت نادرست مان را برطرف کنیم و هرچه شدت تصور بیشتر و به تکرار صورت پذیرد,موفقیت آسان تر صورت خواهد گرفت.بنابراین از طریق ایجاد تصورات و نگرش های مثبت است که می توانیم کیفیت جدیدتر و مطلوب تری را جهت روند آینده زندگی خود ایجاد کنیم.
دستیابی به اهداف ازقبل تعیین شده با شروع کردن کار(اقدام کردن)معنا می یابد و با تلاش و کوشش مستمر عملی می گردد.اگر قرار است کاری انجام شود,دررنگ نکنیم و آن کار را انجام دهیم.تنبلی و سستی را کنار گذاشته و عملگرایی را پیشه کنیم.
به عنوان نمونه ژاپن یک کشور موفق ازنظر کار و تلاش می باشد.کار به یک فرهنگ عمومی تبدیل شده است و ازطریق همین فرهنگ کار بوده که ژاپن به یک کشور بزرگ اقتصادی تبدیل شده است.
بسیار واضح و روشن است که موفقیت همه بزرگان در عرصه های علم,فلسفه,اقتصاد,تجارت و...با سعی و تلاش حاصل شده است.
همه ما در زندگی خود دچار خطا و لغزش شده ایم و ممکن است در آینده هم دچار چنین خطاهایی شویم.بروز خطا در زمینه های شغلی و رفتاری اجتناب ناپذیر است.متاسفانه گاهی خطای کوچک شخص, حتی در زمان های بسیار دور ممکن است در ذهن فرد چنان بزرگ بنماید که تمام فکر و ذهن روزانه فرد را درگیر کند و با تکرار این حالات بصورت یک مشغله درآید و منجر به کاهش فرآیند خودآگاهی شخص گردد.در این وضعیت های روحی نامناسب ما لحظه اکنون و حال را فراموش می کنیم و برنامه و طرح مان را برای آینده از دست می دهیم.
برای اینکه به هنگام بروز خطا دستخوش چنین حالات روحی نامناسب یا وضعیت های مشابه نشویم,لازم است که برخورد مناسبی با لغزش و خطای خود و یا دیگران داشته باشیم.در این گونه موارد سرزنش بیش از اندازه خود نه تنها مشکل را حل نمی کند بلکه زمینه بروز اختلالات رفتاری را در فرد تشدید می کند.راه حل آسان است اگر و تنها اگر هنر بخشودن را تمرین کنیم و از اشتباه و خطای گذسته درس بیاموزیم و تا حد امکان از تکرار مجدد آن بپرهیزیم.
به طورکلی روحیه عدم گذشت و بخشش خود و دیگران به هنگام اشتباه,مانع از آزادی و رهایی فکر و ذهن فرد می گردد و درصورت مداومت چنین حالاتی با برهم زدن تعادل بافت های بدن به ویژه دستگاه عالی عصبی(مغز) و قلب باعث بیماری های جسمی نیز می گردد,درحالیکه با بخشیدن خود می توانیم آزادتر به زندگی خود ادامه دهیم.بخشش خود و دیگران باعث توازون عملکرد جسمی و ذهنی فرد می گردد و روابط شغلی و اجتماعی را بهبود می بخشد.
هر فردی لازم است آرزوها,خواسته ها و اهداف مهم خود را به طور مداوم به خود گوشزد نماید.بیان مکرر و مداوم آرزوها به خود, همانند مغناطیسی شخص را بسوی آن خواسته ها و اهداف رهنمون می کند.
جهت عملی کردن هرگونه کار یا پروژه ای باید قاطع بود.قاطعیت باعث افزایش اعتماد به نفس می شود و عکس آن نیز کاملا صحیح است.قاطعیت نشان دهنده میزان اطمینان فرد نسبت به خود و طرحش می باشد و عموما مخالفان دست از نبرد با افراد قاطع بر می دارند.
جهت عملیاتی کردن یک پروژه مهم,لازم است که بصورت مرحله به مرحله یا قدم به قدم به اجرا درآید.شتاب بیش از اندازه که درحقیقت یک کار غیرکارشناسی است,اجرای صحیح برنامه ها را مختل می کند و چه بسا باعث شکست زودهنگام فرد یا گروه گردد.برنامه ریزی ها و پیشبرد یک طرح باید براساس توانمندی های موجود تنظیم گردد.
عموما موفقیت در یک زمینه با پیشرفت تدریجی به دست می آید و درعین حال باید بدانیم که اگر خواهان عملی کردن یک کار نو یا طرح جدید هستیم ضروری است که بجای تمرکز روی کل کار,گام به گام عمل کرد.
متاسفانه,عموما انتقاد منجربه مقاومت شخص مقابل می گردد;حتی اگر انتقاد صحیح باشد.این مسئله به ما متذکر می شود که فرد انتقاد کننده و انتقاد شونده باید خیلی دقیق عمل کنند.
در مواردی که انتقاد صحیح می باشد,انتقاد پذیر بودن شخص باعث می شود که او لایه های پنهان ضعف خود را شناسایی کند.بنابراین در این موارد می توان به جای پاسخ دادن سریع به انتقادات,درباره آن موضوع اندیشه کرد.انتقاد از این منظر می تواند سازنده باشد و از بروز خطای رفتاری یا تصمیم گیریهای ناصحیح شغلی-حرفه ای جلوگیری کند.
اگر پروژه و طرحی داریم و یا مجبوریم در یک فعالیت گروهی با عده ای خاص کار کنیم,می توانیم جهت کاهش ریسک و افزایش بازده کاری از همان ابتدا,شرایط عملی کردن طرح را به شور بگذاریم و با بررسی پیشنهادات و انتقادات بهترین گزینه ها را انتخاب کنیم.
به طورکلی,اگر در مباحث رفتاری و شغلی چنین روشی را به کار ببریم و انتقاد پذیر باشیم مطمئنا پیروز و موفق تر خواهیم بود.
به هنگام تصمیم گیری های مهم در امور زندگی,حفظ هوشیاری و برخورد عقلانی با مسئله موردنظر ضرورت دارد.درحقیقت عقلانیت به ما هشدار می دهد که به هنگام بروز مشکلات باید به حلاجی مسائل پرداخت و از اتخاذ هرگونه تصمیم عجولانه و رفتار غریزی پرهیزکرد.تصمیم گیری در حالات روحی نامناسب,رفتارهای غریزی-هیجانی را به دنبال دارد که به برداشت نادرست می انجامد و منجر به شکست در زندگی فردی می گردد.به کارگیری خرد و عقل در ارتباط با کسانی که مسئول یک گروه خاص یا نماینده یک ملت می باشند ضروری تر است و باید به عنوان یک اصل مهم و بزرگ درنظر گرفته شود.
تعقل در امور زندگی فردی و اجتماعی,شناسنده نقاط ضعف می باشد و روند پیشرفت و موفقیت را تسریع می کند.
خشونت طلبی زائیده افکار پریشان و بیمار است.اندیشه صلح جویانه و صلح طلبی روش انسانهای بزرگ و مدبر است.رهایی و آزادی انسانها در محیط امن ایجاد می گردد.
افکار نو,اندیشه های قوی و اطلاعات جدید هر فردی باید در جامعه نمود پیدا کند.ثبت اطلاعات و افکار فقط در ذهن فرد,بدون آنکه جنبه عملی و اجتماعی پیدا کند,درنهایت منجر به خستگی,بی حوصلگی و سرخوردگی فرد می شود.
نشر افکار و اطلاعات جدید,زمینه های افکار جدیدتر و قوی تر را فراهم می کند.
یکی از مهمترین اصول جهت پیشبرد اهداف فردی و اجتماعی,پیشرفت در زمینه اقتصادی است.موفقیت در هر زمینه ای ابتدا" به تامین نیازهای مالی وابسته است.پیشرفت های اقتصادی و مالی ازنظر فردی,عاملی مهم جهت افزایش اعتماد به نفس می باشند و زمینه های پروژه ها و طرح های دیگر را مهیا می کنند.بهبود مناسبات اقتصادی در سطح جامعه,عاملی مهم جهت مطرح شدن آن کشور در نظام های بین اللمللی است که این خود باعث افزایش نشاط و غرور ملی می گردد.
اقتصاد مهمترین رکن است و برای پیشرفت در زمینه های دیگر لازم است.اگر پروژه یا طرحی دارید و شرایط اقتصادی آن وجود ندارد,طرح و پروژه را در اولین فرصت یادداشت کنید و زمینه های حصول آن را تا دستیابی به یک شرایط اقتصادی بهتر و یا ازطریق راهکارهای مناسب دنبال کنید.
انسان باید از کمال گرایی مطلق که منجر به ایجاد تفکرات خشک و غیرقابل انعطاف و همچنین ذهنیات واهی می گردد,بپرهیزد.انجام کارها و تفکرات بی عیب و نقص,درنهایت محکوم به شکست است.
افراد کمال گرا,به نظم و ترتیب افراطی معتقدند و بسیاری از موفقیت ها را به دلیل ترس از اشتباه کردن از دست می دهند.
دکتر لئوبوسکالیا در این ارتباط می گوید:"کمال بشری توهمی بیش نیست.هیچ کس و هیچ چیز کامل نیست.همین نرسیدن به کمال است که شاهکار هنری را فریبننده تر می کند.زندگی چیزی جز تلاش برای به کارگیری حداکثر توان مان نیست."
شاد بودن و ایجاد روحیه نشاط در خود-خانواده-اجتماع, نشان دهنده میل به زندگی است و برای سلامت جسم و ذهن لازم است.
فردی که همواره نشاط خود را حفظ می کند,باعث هماهنگی و ایجاد تعادل در بافت ها و دستگاههای بدن خود می شود و روند پیری را به میزان قابل توجهی به تاخیر می اندازد.افراد بانشاط,جذاب هستند و حضور آنان در میان جمع باعث دلگرمی دیگران می باشد.
استرس ها و فشارهای روزمره زندگی,با خنده و سرور کاهش می یابد و این از اثرات ذهنی شادی است.
اولین شرط موفقیت و کامیابی,داشتن هدف یا هدف های مشخص و واضح می باشد.در مرحله بعدی,اهداف به صورت سلسله مراتب تنظیم و یادداشت می شوند که به آن اولویت بندی اهداف می گویند.
در عین حال باید بدانیم که لازمه پیشرفت و رسیدن به اهداف مورد نظر, بدون برنامه ریزی امکان پذیر نیست.
بعد از برنامه ریزی, جهت عملی کردن برنامه ها و پروژه ها, باید ازطریق کنترل ذهن ازآشفتگی فکری جلوگیری کنیم.
کنترل ذهن, مهمترین راه کنترل زندگی است و دسترسی به اهداف ازقبل تعیین شده را تسهیل می کند.
بهترین روش جهت تفاهم و درک متقابل, گفتگو یا گفتمان است.درحقیقت بیان واژه ها و کلمات مناسب که به زبان وابسته است, مهمترین عامل جهت درک طرفین می باشد.
البته گفتگو می تواند با خود نیز صورت گیرد.تفکر,تامل و اندیشیدن نوعی گفتگوی درونی است که فرد خود را به چالش می کشد و تفکرات انتزاعی محصول کلام درونی یا گفتگوی شخص با خود است.
گفتگو با خود و دیگران,طریقی موثر جهت حلاجی مسائل و رفع موانع می باشد.
مسئولیت پذیر بودن باعث انجام بهتر و صحیح تر کارها و پروژه ها می شود. اشخاص مسئولیت پذیر به علت پاسخگو بودن قابل اعتمادترند و جلب اعتماد دیگران یکی از زمینه های مهم پیشرفت می باشد.
مسئولیت پذیری همراه با قبول مسئولیت های بزرگتر(به شرطی که فرد شرایط لازم و کافی امور مربوطه را داشته باشد) عاملی مهم جهت تسریع روند پیشرفت های فردی است. این ویژگی در هر کاری بر میزان اعتبار اجتماعی شخص می افزاید. احساس ارزشمند بودن و عزت نفس از نتایج دیگر آن است. اینان به دلیل اعتباری که در جامعه کسب می کنند برجسته تر می باشند و به بدین ترتیب ترقی و پیشرفت را نصیب خود می کنند.
نگرش مثبت به خود, حال(لحضه اکنون) و آینده با ایجاد انرژی درونی و روانی منجر به تغییرات بنیادین می گردد.اثرات مثبت اندیشیدن به قرار ذیل است:
-انگیزه فرد جهت عملی کردن طرح خود افزایش می یابد.
-باعث افزایش اعتماد به نفس شخص می شود.
-تلاش و فعالیت جایگزین تنبلی و سستی می گردد.
-مدت زمان دسترسی به موفقیت کاهش می یابد.
-به علت ایجاد هماهنگی و تعادل بافت های بدن,طول عمر افزایش می یابد.
-عاملی مهم جهت افزایش خلاقیت فردی است.
-امید به زندگی افزایش می یابد.